Sastojci:
- 2 jaja
- 1 fildzan/manja solja secera
- 1 fildzan/manja solja ulja
- 1 maslac
- 2 kasike kajmaka
- 1 prasak za pecivo
- 1 vanilin secer
- brasno
Vagda :
- 1 kg secera
- 8 dcl vode
Priprema:
U zdjelu izmutiti 2 jaja , dodati fildzan/manja solja secera i ulja 1 margarin 2 kasike kajmaka jedan prasak za pecivo jedan vanilin secer i 8 kasika secera.Sve to izmijesati da se dobije lijepa kruta smjesa.
U tepsiju br.38 nasuti ulja i od pripremljenog tijesta oblikovati oblike hormasica po zelji.
Peci na 150 stepeni 30-40 minuta .U medjuvremenu, dok je to u pecnici pripremiti vagdu.
Znaci, prokuhat u 8 dcl vode 1 kg secera dok se secer skroz ne istopi.
Nakon sto se hormasice malo ohlade ,zaliti ih pripremljenom vrelom vagdom.
Uzivajte !! :)
Nema komentara:
Objavi komentar