nedjelja, 4. prosinca 2016.

Kiseljenje cikle na bakin način

                                                                      

Sastojci

  • 2 kg mlade cikle
  • 100 gr grozđica
  • 2 žlice vegete
  • 2-3 žlice šećera
  • 3-5 žličica limunske kiseline
  • 6 režnja češnjaka
  • hren oko 2 cm korijena
  • 3 kom lovorovog lista
  • 3 kom granćice kopra
  • 10 kom zrna bibera
  • Priprema:

  • Ciklu operemo sa oštrom četkom , prepolovimo ako je velika i stavimo kuhati sa soli , vegetom, limunskom kiselinom, šećerom, lovorom i biberom.
  • Kada je cikla mekana -dodajte grozđice, češnjak i hren narezan na kocke kuhajte još 10 minuta, na kraju dodajte 1 dcl octa.Ciklu narežite na ploške, slažite u teglu, dodajte između redova kopar, zaljite sa vrućom marinadom.( sa svim sastojcima koje ste u marinadi kuhali).
  • Staviti više limunske kiseline, a malo octa, ako ne zelite previse kiselo.
    Vi napravite kako najviše volite. Ako nije previše kisela ,sitno narezana uz dodatak ribane jabuke i ribanog hrena može poslužiti kao prilog uz hladno meso.
                                                                                                                                             




Nema komentara:

Objavi komentar