Kiseljenje cikle na bakin način
Sastojci
- 2 kg mlade cikle
- 100 gr grozđica
- 2 žlice vegete
- 2-3 žlice šećera
- 3-5 žličica limunske kiseline
- 6 režnja češnjaka
- hren oko 2 cm korijena
- 3 kom lovorovog lista
- 3 kom granćice kopra
- 10 kom zrna bibera
Priprema:
- Ciklu operemo sa oštrom četkom , prepolovimo ako je velika i stavimo kuhati sa soli , vegetom, limunskom kiselinom, šećerom, lovorom i biberom.
- Kada je cikla mekana -dodajte grozđice, češnjak i hren narezan na kocke kuhajte još 10 minuta, na kraju dodajte 1 dcl octa.Ciklu narežite na ploške, slažite u teglu, dodajte između redova kopar, zaljite sa vrućom marinadom.( sa svim sastojcima koje ste u marinadi kuhali).
- Staviti više limunske kiseline, a malo octa, ako ne zelite previse kiselo.
Vi napravite kako najviše volite. Ako nije previše kisela ,sitno narezana uz dodatak ribane jabuke i ribanog hrena može poslužiti kao prilog uz hladno meso.
Nema komentara:
Objavi komentar