srijeda, 18. siječnja 2017.

Recept za domaci kruh



Sastojci:

  • Brasno meko 0.5kg
  • Kvasac svjezi 10g
  • Secer 3g
  • Sol 5g 
  • Ulje

Priprema:

-Domaci je vrlo jednostavno izgraditi i ne zahtjeva puno namjernica.Vazno je mijesiti tijesto grebeci od dolje prema gore, tako da tijesto zaprimi dovoljno zraka.Isto je vazno ostaviti tijesto odstoji od 45-60 minuta, da duplo naraste.Nakon toga se tijesto samo preklopi i njezno premjesti u kalup.



Napomena
Kod pecenja domaceg kruha ,vazno je krenuti sa velikom temperaturom na kratak period a potom duzi period peci na malo nizoj temperaturi. 
Npr. 
Pecite 10 minuta na temperaturi od 220 stepeni a potom smanjite temperaturu na 180 stepeni i nastavite sa pecenjem jos 50 minuta.

Nema komentara:

Objavi komentar