Sastojci:
- Brasno meko 0.5kg
- Kvasac svjezi 10g
- Secer 3g
- Sol 5g
- Ulje
Priprema:
-Domaci je vrlo jednostavno izgraditi i ne zahtjeva puno namjernica.Vazno je mijesiti tijesto grebeci od dolje prema gore, tako da tijesto zaprimi dovoljno zraka.Isto je vazno ostaviti tijesto odstoji od 45-60 minuta, da duplo naraste.Nakon toga se tijesto samo preklopi i njezno premjesti u kalup.
Napomena
Kod pecenja domaceg kruha ,vazno je krenuti sa velikom temperaturom na kratak period a potom duzi period peci na malo nizoj temperaturi.
Npr.
Pecite 10 minuta na temperaturi od 220 stepeni a potom smanjite temperaturu na 180 stepeni i nastavite sa pecenjem jos 50 minuta.
Napomena
Kod pecenja domaceg kruha ,vazno je krenuti sa velikom temperaturom na kratak period a potom duzi period peci na malo nizoj temperaturi.
Npr.
Pecite 10 minuta na temperaturi od 220 stepeni a potom smanjite temperaturu na 180 stepeni i nastavite sa pecenjem jos 50 minuta.
Nema komentara:
Objavi komentar