Sastojci:
- 350 g brasna
- 1/2 zlice bibera
- 1/2 zlice soli
- 2 zlice praska za pecivo
- 7 zlica hadnog maslaca
- 3 kom mladog luka
- 150 gfeta sira
- 3 zlice parmezana
- 180 ml jogurta
- 1 zlica sezama
- 2-3 zlice ribanog sira (Gouda ili nekog slicnog)
Priprema:
-Zagrijte pecnicu na 220 stepeni.U zdjelu pomijesajte brasno, biber, sol i prasak za pecivo.
-U drugu zdjelu narezite maslac na manje komadice.Posipajte hladan maslac mjesavinom od brasna i izradite rukama.Dodajte sitno sjeckani mladi luk, feta sir i parmezan i ponovo izmijesajte rukama.
-Dodajte jogurt i mijesajte tijesto dok se sve ne sjedini.Ako je potrebno dodajte jos brasna, tijesto ne smije biti ljepljivo.
-Tijesto prebacite na pobrasnjenu podlogu i kratko promijesite.Razvaljajte tijesto debljine 1cm i rezite pomocu okruglog kalupa.Poslazite pogacice na lim prekriven papirom za pecenje, posipajte sezamom i pecite 12-15 minuta, do lijepe zlatne boje.Izvadite iz pecice, posipajte s malo ribanog sira i vratite u ugasenu pecnicu na 1 minut da se sir otopi.
Nema komentara:
Objavi komentar