četvrtak, 19. siječnja 2017.

Pogacice od sira i mladog luka



Sastojci:

  • 350 g brasna
  • 1/2 zlice bibera
  • 1/2 zlice soli
  • 2 zlice praska za pecivo 
  • 7 zlica hadnog maslaca 
  • 3 kom mladog luka 
  • 150 gfeta sira
  • 3 zlice parmezana
  • 180 ml jogurta
  • 1 zlica sezama
  • 2-3 zlice ribanog sira (Gouda ili nekog slicnog)

Priprema:

-Zagrijte pecnicu na 220 stepeni.U zdjelu pomijesajte brasno, biber, sol i prasak za pecivo.

-U drugu zdjelu narezite maslac na manje komadice.Posipajte hladan maslac mjesavinom od brasna i izradite rukama.Dodajte sitno sjeckani mladi luk, feta sir i parmezan i ponovo izmijesajte rukama.

-Dodajte jogurt i mijesajte tijesto dok se sve ne sjedini.Ako je potrebno dodajte jos brasna, tijesto ne smije biti ljepljivo.

-Tijesto prebacite na pobrasnjenu podlogu i kratko promijesite.Razvaljajte tijesto debljine 1cm i rezite pomocu okruglog kalupa.Poslazite pogacice na lim prekriven papirom za pecenje, posipajte sezamom i pecite 12-15 minuta, do lijepe zlatne boje.Izvadite iz pecice, posipajte s malo ribanog sira i vratite u ugasenu pecnicu na 1 minut da se sir otopi.

Nema komentara:

Objavi komentar