Sastojci:
- 3x po 16 komada petit keksa
- 700ml mlijeka
- 2 pudinga sa ukusom slatke pavlake
- 3 kasike secera
- 500ml slatke pavlake
- 200ml mleka za umakanje keksa i nesto po izboru za dekoraciju
Priprema:
-Razmutit puding i secera sa malo hladnog mlijeka a ostatak staviti da provri.-Kada provri zakuhati i mesati sok da se ne zgusne pa skloniti sa vatre prekriti folijom ili kesom, dobro utapkati na puding da nema zraka i ostaviti da se hladi.
-Za to vreme odvojiti keks
-Umutiti slatku pavlaku da bude cvrsta i dodati pola ohladjenog pudinga, umutiti, pa dodati ostalu polovinu i opet umutiti.
-Umakati keks u toplo mlijeko i poslagati previ red 4 x po 4 komada.
-Premazati sa skoro pola krema, pa drugi red, opet skoro pola krema, treba malo da ostane za odgore ili ne mora ako cete za dekoraciju stavljati slag kao dekoraciju i odgore treci red keksa umocen u toplo mlijeko.
-Premazati sa filom ako je ostalo.Ostaviti 1-2 h u frizderu da se malo stegne, zatim dekorisati po zelji.
PRIJATNO.
Nema komentara:
Objavi komentar