četvrtak, 26. siječnja 2017.

Kolac sa kakao i petit keksom


  Sastojci:

  • 3x po 16 komada petit keksa
  • 700ml mlijeka
  • 2 pudinga sa ukusom slatke pavlake
  • 3 kasike secera
  • 500ml slatke pavlake
  • 200ml mleka za umakanje keksa i nesto po izboru za dekoraciju

   Priprema: 

-Razmutit puding i  secera sa malo hladnog mlijeka a ostatak staviti da provri.

-Kada provri zakuhati i mesati sok da se ne zgusne pa skloniti sa vatre prekriti folijom ili kesom, dobro utapkati na puding da nema zraka i ostaviti da se hladi.

-Za to vreme odvojiti keks

-Umutiti slatku pavlaku da bude cvrsta i dodati pola ohladjenog pudinga, umutiti, pa dodati ostalu polovinu i opet umutiti.

-Umakati keks u toplo mlijeko i poslagati previ red 4 x po 4 komada.

-Premazati sa skoro pola krema, pa drugi red, opet skoro pola krema, treba malo da ostane za odgore ili ne mora ako cete za dekoraciju stavljati slag kao dekoraciju i odgore  treci red keksa umocen u toplo mlijeko.

-Premazati sa filom ako je ostalo.Ostaviti 1-2 h u frizderu da se malo stegne, zatim dekorisati po zelji.

PRIJATNO. 

Nema komentara:

Objavi komentar