četvrtak, 8. prosinca 2016.

Sampita

Sastojci za koru:

10  žumanjka
10 kašika vode
10 kašika šećera
10 kašika brašna.

Priprema:

10 jaja žumanjka,10 kašika šećera i 10 kašika vode umutiti te u smjesu dodati 10 kašika brašna te sve umutiti. Dobivenu smjesu izliti u kalup za pečenje te peći 15 minuta u pećnici.

Bijela pjena:

Sastojci:

10 bjelanjama
10 soljica secera 
10 soljica vode

Priprema:

10 jaja bjelanjka dobro umutiti da se stvori bijeli snijeg zatim dodati agdu koju ćete napraviti od 10 šoljica šećera i 10 šoljica vode koje ćete prokuhati tako da agda bude gusta. Agdu staviti u smjesu od bjelanjaka i dobro umutiti.

Završen biskvit preliti sa smjesom od bjelanjaka i izravnati, pa kolač peći još 5 minuta.  Ostavite kolač da se hladi na sobnoj temperaturi.

Nema komentara:

Objavi komentar