srijeda, 7. prosinca 2016.

Rolada


Sastojci:


  • 5 jaja 
  • 100 g šećera 
  • 10 g Gussnela 
  • 25 g kakaa 
  • 1/2 kasike praška za pecivo 
  • 1 krema za kolače vanilija 
  • 500 ml mlijeka

Priprema:


Žumanjke i šećer pjenasto umiješati.
Dodati Gussnel pomiješan na kakaom i praškom za pecivo, a zatim bjelanjke istučene u čvrst snijeg.  Na lim za pečenje ( 30×40 cm) obložen papirom za pečenje izliti smjesu i poravnati. Pecite 15-ak minuta u pećnici zagrijanoj na 190°C. Ispečeni biskvit zamotajte pomoću papira za pečenje u roladu i ostavite da se ohladi.
 Kremu pripremite prema uputama na pakiranju pa je premažite preko ohlađenog biskvita s kojeg ste skinuli papir za pečenje.  Ponovo uvijte u roladu i ostavite neka se ohladi.
 Roladu ukrasite šlagom i po želji poslužite s voćem.

Nema komentara:

Objavi komentar